Språkstudions språkcaféer har sommaruppehåll och återkommer i september!

Foto på kaffekopp, block och penna
Bild: Pixabay.com

Vad är ett språkcafé?

På ett språkcafé får du öva språk och kulturell förståelse tillsammans med andra som kan eller lär sig caféets språk. Språkstudions språkcaféer leds av ideella koordinatorer — studenter som talar eller tecknar det aktuella språket på modersmålsnivå. Koordinatorerna är inte språklärare, utan vanliga studenter som ger dig möjlighet att träna på ditt målspråk under avslappnade former. Språkcaféerna fungerar både för att förvärva nya och upprätthålla befintliga språkkunskaper.

Vem får delta?

Alla studenter och anställda vid följande universitet:

  • Stockholms universitet
  • Alla universitet inom CIVIS-alliansen 
  • Hankuk University of Foreign Studies, Sydkorea
  • Leipzig University, Tyskland
  • Osaka University, Japan
  • Universidad Nacional Autónoma de México, Mexiko

Även alumner från SU är välkomna att delta, och kan anmäla sig genom att mejla info@sprakstudion.su.se.
Du kan delta spontant eller regelbundet. Språkcaféerna är ett komplement till dina övriga studier och du får inga högskolepoäng för att delta.  Uppgifterna om att just du närvarat vid ett särskilt café sparas inte.

För att anmäla dig till terminens språkcaféer, fyll i anmälningsformuläret.
OBS: från och med höstterminen 2021 behöver alla som vill delta på språkcaféerna, även deltagare från SU, anmäla sig ovan.

Var hålls språkcaféerna?

Leende kvinna med ipad.
Foto: Pixabay.com

Från och med mars 2022 hålls några språkcaféer på plats i Språkstudions rum – vilka caféer som hålls på plats går att se i schemat ovan. 

Språkstudions lokaler finns i Södra Huset, hus E, plan 2.
Anmäl dig i Språkstudions expedition när du kommer, så ser vi till att du hamnar i rätt rum för det café du vill besöka.

De flesta av våra språkcaféer hålls tillsvidare digitalt via Zoom. För att besöka våra digitala språkcaféer behöver du ladda ner Zoom och ha mikrofon och kamera på. Använd gärna headset.

Mötesrummet i Zoom öppnas ca 10 minuter innan cafét börjar. Du kommer först till ett väntrum. Vi släpper in en person åt gången och ser till att du hamnar på rätt språkcafé.

Språkutbud

Varje språk är schemalagt en eller två timmar per vecka. Vilka språk det finns caféer för beror helt på våra koordinatorer, och vi rekryterar cafékoordinatorer för så många språk som möjligt under hela terminen. Är du intresserad av att koordinera ett språkcafé på ditt eller dina modersmål? Läs mer om rollen som koordinator här och kontakta oss för mer information!