Undervisning

Språkstudion har datorrum specialutrustade för språkträning. Foto: Språkstudion
Språkstudion har datorrum specialutrustade för språkträning. Foto: Språkstudion

Att undervisa på Språkstudion

På Språkstudion finns flexibla datorrum och seminarierum specialutrustade för undervisning, examination och självstudier i språk. Läs mer här om rummen och vilka möjligheter som finns för dig att forma dina undervisningstillfällen. Du är även varmt välkommen att kontakta oss direkt om du har frågor eller idéer för utveckling.

Introduktion i språklabbssystemet DiLL för lärare

Språklabbssystemet DiLL kan du använda i din undervisning genom att ha interaktiva övningar där dina studenter pratar med/lyssnar på dig, pratar med varandra, gör inspelningar och/eller gör hörövningar. Du kan också skapa inlämningsuppgifter åt dina studenter i DiLL och lyssna på studenternas inspelningar via webben från ditt kontor eller hemifrån.

Du som lärare behöver en kort introduktion i språklabbssystemet DiLL för att få din lärarbehörighet till det systemet. Kontakta oss via mejl eller telefon för att boka in ett introduktionstillfälle.

Om du inte ska använda DiLL, behöver du inga särskilda behörigheter.

 

Examination

På Språkstudion kan du examinera dina studenter på en mängd olika sätt. Digitalt eller analogt, med ljud eller bild, med text eller tecken, i realtid eller med inlämning. Vi har lång erfarenhet av examination och skräddarsyr examinationsmiljön utifrån vad som passar bäst för dina lärandemål. Läs mer här om examinationsmöjligheter.

 

Bokning

Bokning av datorrum och/eller seminarierum för undervisning och examination görs av administratör på din institution. Läs mer här om våra bokningsrutiner.

 

Språkmaterial för undervisning

Urval av material

Det språkmaterial som finns tillgängligt på Språkstudion är utvalt och finansierat av språkinstitutionerna vid Humanistiska fakulteten. Om du har nytt material i din kurs eller andra förslag på vad som ska vara tillgängligt på Språkstudion, kontakta oss gärna! Du kan placera material hos oss tillfälligt under kortare perioder såväl som under längre perioder.

Mediadatabasen

För att se vilka ljudmaterial, appar, filmer, böcker och länklistor som finns tillgängliga för undervisning och självstudier, logga in och titta i vår Mediadatabas.

Boka vår inspelningsstudio om du vill spela in eget ljud- och bildmaterial. Foto: Språkstudion
Boka vår inspelningsstudio om du vill spela in eget ljud- och bildmaterial. Foto: Språkstudion

Producera eget ljud- och bildmaterial

På Språkstudion finns en välutrustad inspelningsstudio och en erfaren tekniker. Inspelningsstudion går att boka av såväl språkinstitutionerna som av övriga universitetets institutioner och stödfunktioner. Läs mer här om vår inspelningsstudio och hur du gör för att boka den.

 

 

Välkommen till Språkstudion!