Seminarierum

Vårt seminarierum Språkparken är vårt mest flexibla rum. Borden är hopfällbara, soffgrupperna bekväma och en läktare och röd matta möjliggör scenkänsla. Du kan lätt avdela rummet textilt i tre olika smårum. Här kan du vara kreativ och ha allt från litteratursamtal i smågrupper till filmvisning och rollspel. Lokalen lämpar sig väl för teckenspråksundervisning. Hörslinga finns.

Du som lärare behöver inga särskilda behörigheter till tekniken i Språkparken, ditt vanliga SU-inlogg fungerar. Om du behöver, kan du boka på ett begränsat antal bärbara datorer till studenterna. Läs mer här och be din bokare om hjälp.

Datorrum

I våra datorrum har du som lärare tillgång till ett stort ljudmaterial och språklabbsfunktioner för hörförståelse i högtalare eller headset, övningar i uttal, läsning, skrivning, tolkning, inspelningar av gruppsamtal, monologer eller uppläsningar. Du kan ge feedback till enskilda studenter eller studentgrupper både vad gäller text och tal, genom våra lärarverktyg. Du kan visa och kommentera film på allas skärmar eller genom projektor, du når alla öppna webbresurser såsom databaser i poesi, litteratur och andraspråksinlärning. Du kan använda ditt eget material, antingen genom att placera det på våra servrar tillfälligt eller permanent, eller genom att ta med det på externa minnesdiskar. Hjälpmedel för diktering och uppläsning är tillgängliga för studenter och lärare på alla datorer.

Du som lärare behöver en kort introduktion i språklabbsprogrammet DiLL för att få din lärarbehörighet till det systemet. Om du inte ska använda DiLL, behöver du inga särskilda behörigheter.

Webb

Du har möjlighet att skapa digitala ljudbaserade uppgifter inom vårt språklabbssystem DiLL, och nå studenternas inlämningar via webben. Det kan röra sig om inspelning av en litteraturrecension, uttalsövningar eller något annat. Detta berättar vi mer om när du får din behörighet till DiLL.

Tillgängligt språkmaterial

Språkstudion har en rik samling av språkmaterial som är utvalt och finansierat av språkinstitutionerna vid Humanistiska fakulteten. Vi mottar gärna idéer och förslag på tillgängligt språkmaterial.

Tillgång till rummen

Du behöver inte använda ditt nyckelkort hos oss, utan du får en snabbkod till rummen i vår expeditionsdisk.